Vacature Natuur-pedagogisch Medewerker KDV/BSO2020-08-11T16:52:49+02:00

Vacature Natuur-pedagogisch Medewerker kinderopvang Nijmegen e.o.

Buiten zijn wij het liefst, in de natuur zijn we thuis. Jij ook? Hoe fijn als de plek waar jij het liefste bent je werkplek is! Waar je jouw passie kunt overbrengen op kinderen. En waar je kinderen natuurbelevenissen mee kunt geven die ze niet hoeven te onthouden, maar die ze zich de rest van hun leven kunnen herinneren. Zo’n baan wil toch iedereen? Herken jij je in onderstaande vacature en ben je op zoek naar een unieke baan bij onze kinderopvang in Nijmegen e.o.? We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Algemeen

Struin is een vooraanstaande buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf in de natuur. Bij Struin kunnen kinderen zich in de natuur onbeperkt ontwikkelen. Het kind leert bijvoorbeeld om samen te werken met andere kinderen, ontwikkelt zijn creativiteit en ontdekt de natuur. De kinderen spelen met duurzame, natuurlijke en daarom vaak vrij beschikbare materialen. Alles wat de natuur biedt kan worden gebruikt tijdens het spel. Hierbij staat respect voor de natuur voorop. Als het geen educatieve waarde heeft, worden geen takken van bomen getrokken of bloemen geplukt. Elk seizoen en elk weertype biedt specifieke speelmogelijkheden. Bestuderen van alles wat groeit en bloeit in de lente. Vissen in de zomer. Hutten bouwen en paddenstoelen zoeken in de herfst. Vuurtje maken in de winter. Spelen op het ijs of sleeën van een heuvel. Schminken en kliederen met modder in de regen. Of zwemmen in natuurwater als het warm weer is.

Profiel

Je bent een buiten- en mensen-mens die naast een passie om met kinderen te werken een passie heeft voor de natuur. Omdat je zelfstandig met een groep kinderen de wilde natuur in gaat, is het van belang dat je uitstekend zelfstandig kunt werken en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent fit en sportief, initiatiefrijk en oplossingsgericht. Met je pedagogische kwaliteiten en kennis van wilde planten en dieren bied je kinderen een veilige speel-leeromgeving in de vrije en wilde natuur. Met verschillende weersomstandigheden schakel je flexibel mee. Je beschikt daarvoor over creativiteit en kunt goed improviseren. Je bent gretig, altijd bereid anderen iets te leren over je vakgebied en kan goed samenwerken. Je bent gezond en fit genoeg om kinderen met een groepsfiets van school te halen en in koude of natte weersomstandigheden buiten te zijn. Als team player draag je bij aan een prettige sfeer en een collegiale aanpak van de werkzaamheden.

Functie

Hoofdzakelijk ben je verantwoordelijk voor de begeleiding en ontwikkeling van een groep kinderen in de natuur. Dit houdt in:

  • Het aanbieden van een vrije speelleeromgeving waarin het appèl van de natuur centraal staat;
  • Het begeleiden van kinderen, zowel in groepsverband als in individueel opzicht;
  • Een omgeving scheppen aan de hand van het pedagogisch beleidsplan, waarin het kind zich veilig voelt en zich kan ontwikkelen;
  • Bijdragen aan het opbouwen van een band met natuur en top-natuurbelevenissen;
  • Zorg dragen voor een goede voeding en hygiëne volgens de geldende regels, afspraken met ouders en het Eco keurmerk.

Functie-eisen

Voor deze unieke vacature in de kinderopvang in Nijmegen e.o. beschik je minimaal over de kwalificatie Pedagogisch Medewerker volgens CAO Kinderopvang (niveau 4), maar bent bij voorkeur hoger opgeleid (doe hier de diplomacheck). Je houdt van buitenzijn en beschikt over bovengemiddelde kennis van de natuur.

Zou je onderstaande opsomming kunnen determineren?
Zwarte stern, gevlekte scheerling, kokmeeuw, wilde eend, groene kikker, tamme kastanje, buizerd, bunzing, larix, spar, rhododendron, waterlelie, reuzenberenklauw. Graag lezen we in jouw motivatiebrief op welk niveau van natuurkennis jij zit.

Wat bieden wij

  • Een inspirerende werkplek met doorgroeimogelijkheden
  • Flexibiliteit
  • Een warm team met ook veel mannelijke collega’s
  • Salariëring conform CAO kinderopvang
  • Een tegemoetkoming op je (aanvullende) zorgverzekering

Buiten zijn wij het liefst, in de natuur zijn we thuis. Jij ook?

Informatie

Voldoe je aan boven gestelde eisen en is het jouw passie om in de natuur te struinen met een groep kinderen én ben je pedagogisch onderricht, stuur dan je motivatiebrief en CV naar sollicitatie@struin.nl.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Saar Terra, telefoonnummer 06-15266310 / sollicitatie@struin.nl.

Wil je alvast iets meer weten over Struin? Ga naar KDV & BSO in de natuur of volg ons op Facebook en Instagram.