Hoe werkt het2019-02-26T10:40:45+01:00

Hoe werkt het

Dagindeling

Tussen 07.30 – 09.00 uur
De kinderen worden tussen 8.00 en 9.00 uur gebracht. Als de groep compleet is starten we de dag op met Woutertje kaboutertje en eten we fruit. Na de dagopstart gaan we op pad.

Om 12.00 uur
We gaan met de kinderen naar binnen om gezamenlijk aan tafel te kunnen lunchen.

Rond 13.00 uur
Na de lunch is er een moment om te rusten. Sommige kinderen gaan op een bedje een boekje lezen, anderen gaan slapen in een lutjepotje of op een schapenvel op een bedje. Kinderen die een halve dag komen worden op dit moment van de dag gehaald of gebracht.

Rond 15.00 uur
Als alle kinderen wakker en uitgerust zijn, proberen we nog even op pad te gaan. We drinken en eten iets en kunnen dan gaan.

Vanaf 17.00 uur
De kinderen kunnen tussen 17.00 en 18.30 uur worden opgehaald op het struinland.

Eten en slapen

Bij Struin nemen de kinderen hun eigen lunch mee, wat we gezellig samen opeten in het struinhuis of in het huttendorp. Het (biologisch)fruit, wat de kinderen in de ochtend krijgen, en de crackers die de kinderen aan het eind van de dag krijgen, wordt door Struin verzorgd.

De uitvalsbasis van het kinderdagverblijf is het struinhuis. Daar hebben de kinderen plek om buiten te spelen, om rust te vinden en te slapen op een schapenvel of in een lutjepotje. In deze buitenbedjes liggen de kinderen beschermd en warm, maar wel lekker buiten. De lutjepotjes zijn gecertificeerd door het Keurmerkinstituut en zijn geschikt voor de professionele kinderopvang.

Wenperiode

Wij adviseren ouders, net als in Duitsland, om de eerste weken mee te gaan Struinen. Zeker voor de peuter is dit een prettige manier om aan Struin te wennen.

Op jouw eigen fiets kan je als ouder mee fietsen naar de natuur. Je bent welkom om vervolgens mee te kijken in de groep, waar jouw kind geplaatst gaat worden. Besluit je om de hele dag mee te lopen, dan vragen we je om actief mee te doen en de pedagogisch medewerker volwaardig zijn rol te erkennen.

Een voorbeeld van een wenperiode:

  • Dag 1: Jij en jouw kind draaien een halve dag mee. Je fietst mee op jouw eigen fiets en uw kind zit bij ons op de fiets.
  • Dag 2: Je brengt je kind naar het KDV en blijft tot na het fruitmoment. Na de lunch haal je je kind weer op.
  • Dag 3: Je brengt je kind naar het KDV en blijft tot na het fruitmoment. Je kind draait een hele dag mee.
  • Dag 4: Je kind is er klaar voor om de hele dag alleen naar Struin te gaan!

Een dergelijk schema is natuurlijk volledig afhankelijk van jou en jouw kind. Sommige kinderen zijn na één keer volledig gewend, andere kinderen hebben wat meer tijd nodig. We kunnen samen een individueel wenschema maken die passend is.