Maatregelen wegens hitte2019-06-24T12:16:02+02:00

Maatregelen wegens voorspelde hitte

Geldend voor KDV en BSO

24 juni 2019, 11.00 uur

Wegens de voorspelde hitte van komende dagen neemt Struin extra maatregelen om de Struin-dag leuk en verantwoord te houden. Onze maatregelen zijn afgestemd op adviezen van het RIVM en het KNMI en gelden voor de BSO en het kinderdagverblijf. Veel scholen hebben hun tijden aangepast. Struin hanteert de normale schooltijden.

Omdat kinderen kwetsbaar zijn voor hitte en zelf niet altijd in staat zijn om maatregelen te nemen om oververhitting te voorkomen, worden onze pedagogisch medewerkers extra geïnstrueerd. Zo kunnen onze pedagogisch medewerkers het risico op oververhitting voorkomen en kunnen de kinderen toch een leuke Struin-dag hebben.

De volgende maatregelen zijn in de week van 24 t/m 28 juni van kracht:

We zorgen voor voldoende drinken en drinkmomenten
Drinken met deze warmte is heel belangrijk, ook als je geen dorst hebt! We zorgen daarom voor voor een aantal vaste drinkmomenten  (bijvoorbeeld met een drink-alarm op de telefoon). Zo weten onze pedagogisch medewerkers zeker dat de kinderen voldoende vocht binnenkrijgen. 

We zorgen voor zoveel mogelijk verkoeling 
De beste plek is in de schaduw en bij het water. We kiezen dan voor een plek met rijke schaduw, zonder warmtestraling van zonnige plekken naast de picknickplaats. We spelen in de schaduw, bij en in het water. Eventueel maken we de kleding nat en zorg voor een vochtig hoofddeksel. Er wordt nooit afgeweken van de veiligheidsregels voor spelen bij water per leeftijdsgroep.

We passen ons tempo aan
We beperken onze lichamelijke inspanningen zoveel mogelijk. Zowel voor de kinderen als voor onze pedagogisch medewerkers is dat van belang.

We zijn alert op de signalen van hitte-uitputting
Misselijkheid, bleekheid, duizeligheid, hoofdpijn en spierkramp kunnen tekenen zijn van hitte-uitputting. In dat geval is drinken, je hoofd en kleding nat maken, rust houden en iets zouts eten ons advies. Wij wijzen onze pedagogisch medewerkers erop naast hun zorg voor de kinderen ook goed voor elkaar te zorgen en elkaar in de  gaten te houden. 

De maatregelen hebben verder geen invloed op de terugfietsdiensten. 

Voor meer informatie over de dagplanning kun je contact opnemen met de afdelingstelefoon:

De Goffert: 06-21138857
Lent: 06-29054606
Nijmegen-Ooijpolder: 06-18941985
West: 06-13674386
Wijchen: 06-46271478
KDV: 06-11727367