Rondleidingen & Advies2023-09-04T12:43:13+02:00

Rondleidingen en Advies

Bezoek van koning Willem-Alexander voor Green Capital, 4 juli 2018. 

Struin is al jarenlang een inspirator op het gebied van groene kinderopvang en groene speelplekken.  Ons concept van kinderen met fietsen de natuur in brengen en verbinden met de verschillende natuurgebieden was een primeur in Nederland. Wij hebben een speciale Struin-natuurpedagogiek ontworpen die wij aanhangen en die wij graag met jullie delen.

Wil je een natuurspeelplek inrichten, advies over het ‘vergroenen’ van je eigen kinderopvang of meer informatie over de visie en werkwijze van Struin?

Wij geven advies en rondleidingen aan pedagogische opleidingen, groepen en organisaties. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Een greep uit wat wij al gedaan hebben: Wij maken onderdeel uit van Green Capital Nijmegen, en we hebben er mede voor gezorgd de jury te overtuigen dat Nijmegen in 2018 de titel Green Capital verdiende. Zo hebben we koning Willem-Alexander een inkijkje mogen geven in onze Struin-Natuurpedagogiek tijdens zijn bezoek aan Green Capital Nijmegen. Ook hebben wij een landelijke dag georganiseerd voor Springzaad en voor Stichting Groen Cement, over groene speelplekken en groene kinderopvang.

Natuurspeelplek inrichten

Groepen/organisaties die een natuurspeelplek willen inrichten, krijgen tijdens de rondleiding meer informatie over de inrichting van een natuurlijke speelplek door een evenwicht te creëren tussen begrazing, erosie door spelende kinderen, en de groeikracht van planten.

Verder wordt verteld over gerichte ‘kinder-onderhoudsactiviteiten’ zoals hakhout zagen, en de natuurlijke begrazing.

Rondleidingen

Tijdens de rondleiding vertelt Struin hoe zij inhoud geeft aan natuureducatie en –beleving. Er wordt uitgelegd hoe je kinderen bij de natuur betrekt en wat kinderen leren wanneer ze gebruikmaken van de natuur. De volgende thema’s komen aan bod:

  • Natuur als speelaanleiding
  • Soortenkennis als basis voor betrokkenheid bij de natuur
  • Verschillende aspecten rond veiligheid
  • Ontwikkelingskansen; creativiteit, sociaal, zelfstandigheid, lichamelijk
  • Verschillende seizoenafhankelijke activiteiten
  • Inrichting van een natuurlijk speelterrein