KDV & BSO in de natuur2021-08-10T08:32:09+02:00
Loading...

KDV & BSO in de natuur

In 2007 startte Struin als eerste Nederlandse natuur BSO en in 2016 breidde wij het bedrijf uit met een kinderdagverblijf. Met zelf ontwikkelde bak- en groepsfietsen, haalt ons gepassioneerde team op drukke dagen ca. 200 kinderen op van school. Vanuit verschillende afdelingen fietsen wij naar diverse natuurgebieden, waar we bij aankomst in de natuur eerst met de kinderen picknicken. Daarna is het tijd voor specifieke natuuractiviteiten, of kunnen de kinderen ‘vrij spelen’.

Struin jij binnenkort zelf mee? Onze deur staat altijd open voor echte struiners of struiners in spe! Bekijk snel onze openstaande vacatures en wie weet kom jij binnenkort het Struin-team versterken.

Meer over KDV
Meer over BSO
“Heerlijk om als ouder je kinderen bij Struin op te halen en onthaald te worden met een frisse blik, rooie blossen, een gulle lach en al hun ‘schatten’ van de dag”
Mieke, moeder van Goos (8) en Saar (4)

Het Struin-team

Struin heeft een enthousiast en inspirerend team met liefde voor en kennis van de natuur. Ons team bestaat op alle afdelingen uit zowel mannelijke als vrouwelijke medewerkers en hebben minimaal een hbo-studie afgerond of zijn zeer ervaren mbo’ers. Al onze medewerkers hebben naast natuur-pedagogische ervaring ook veel natuurkennis. Om de kwaliteit van onze opvang te waarborgen werken wij met een vast team en met vaste invallers.

Vrije speelleeromgeving 

Het appel van de natuur staat centraal. Waar in een speeltuin de inrichting bepaalt hoe er gespeeld wordt, biedt de natuur een vrije speelleeromgeving. Hierin kan de invulling van het spel volledig aan de beleving van het kind overgelaten worden. Alles wat de natuur te bieden heeft, kan gebruikt worden tijdens het spel. Hierbij staat respect voor de natuur voorop en kijken we met een educatieve blik naar de natuur.

Elk seizoen en elk weertype biedt specifieke speelmogelijkheden

Zoals het bestuderen van alles wat groeit en bloeit in de lente, vissen in de zomer, hutten bouwen en paddenstoelen zoeken in de herfst en een vuurtje maken in de winter. Sleeën van een heuvel, schminken en kliederen met modder in de regen of pootje baden in natuurwater als het warm weer is. Per Struin-afdeling ondernemen wij deze activiteiten op verschillende plekken in de natuur.

“Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”.

Dit is het motto van Struin; weersomstandigheden horen namelijk bij de leerzame elementen van de natuur. Door ‘barre’ weersomstandigheden te trotseren worden kinderen fit, weerbaar en leren ze hun grenzen kennen. Ook bieden de weersomstandigheden verschillende speelmogelijkheden, zoals het bouwen van een hut waarin gescholen kan worden of het maken van een kampvuur om warm te kunnen blijven.

Alle Struin-locaties hebben een schuilruimte voor heel slecht weer. De Struin-leiding handelt op basis van de omstandigheden en op wat de kinderen aangeven. Vindt de Struin-leiding de situatie onacceptabel? Dan zal er altijd uitgeweken worden naar een droge verwarmde schuilplek. Op deze manier blijft een Struin-dag altijd leuk, verantwoord én leerzaam!