Corona-maatregelen

Updates

Hier lees je alles wat je moet weten over de maatregelen omtrent het coronavirus en de gevolgen voor de kinderopvang bij Struin.

Alle informatie de we je gestuurd hebben, kan je hieronder teruglezen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de noodopvang bedoeld?2020-05-13T17:10:11+02:00

De noodopvang voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in cruciale beroepsgroepen of met een sociaal medische indicatie, blijft ook na 11 mei beschikbaar. De noodopvang mag het aantal contract-dagen overstijgen. Wij zullen onze uiterste best doen om alle aanvragen voor noodopvang te honoreren en alle kinderen een vertrouwde plek te bieden. Voor noodopvang geldt echter ook dat wij gebonden zijn aan onze maximumcapaciteit. Kan er geen noodopvang gerealiseerd worden binnen Struin, dan gaan we in samenwerking met de school op zoek naar een oplossing. Mochten we er niet uitkomen, dan betrekken we ook de gemeente hierbij. Samen komen we tot een gepaste oplossing.

Meer informatie over het coronavirus en de kinderopvang lees je op de website van de Rijksoverheid.

Ik heb opvang nodig op een feest- en/of weekenddag.2020-12-14T16:56:33+01:00

In principe is de reguliere noodpvang gesloten tijdens feest- en weekenddagen en moet je kind naar de 24/7 noodopvang. Struin heeft echter toestemming gekregen van de gemeente om, gezien ons unieke concept, ook opvang te verzorgen tijdens feest- en weekenddagen.

Heb je opvang nodig tijdens de feestdagen (Hemelvaart en de dag hierna) of tijdens het weekend omdat je moet werken in een cruciaal beroep? Laat het ons weten! Wij vangen graag je kinderen op.

Wat wordt bedoeld met kwetsbare situatie?2020-04-20T13:54:51+02:00

Het kan bijvoorbeeld zijn dat de spanningen thuis oplopen doordat het hele gezin nu thuis zit en (een van) je kind(eren) hier niet goed mee om kan gaan. Het kan ook zijn dat je kind gedrags- of sociaalpsychische problemen heeft waardoor het beter kan zijn om een middag te struinen. Of misschien ben je, door bijvoorbeeld psychische- of medische redenen, zelf niet goed in staat om 24/7 voor je kind(eren) te zorgen. Ook dan kan het heel fijn zijn als je kind een middag mag komen struinen.

Loop het allemaal niet zo lekker thuis, vind je het lastig om alle ballen hoog te houden, maar twijfel je of deze opvang ook voor jouw kind(eren) is? Neem contact op met ons kantoor! Wij denken heel graag met je mee.

Hoe kan ik opvang aanvragen voor een kind in een kwetsbare situatie?2020-04-20T13:54:24+02:00

Ouders kunnen niet rechtstreeks een aanvraag doen bij de gemeente. Dit gaat via de kinderopvangorganisaties. Wij zorgen voor een doorverwijzing naar de gemeente, waarna de gemeente de aanvraag beoordeelt. De meest recente informatie lees je op de website van de gemeente.

Ik heb opvang nodig, waar moet ik dit doorgeven?2020-04-20T11:27:20+02:00

Laat dit weten aan de afdeling waar je kind struint.

Ik kan nu geen gebruik maken van aangevraagde vakantiedagen, kunnen die uren geannuleerd worden?2020-04-20T11:25:26+02:00

Nee, als uren eenmaal goedgekeurd zijn, kunnen ze helaas niet meer geannuleerd worden. Je maakt hier echter geen extra kosten voor. In je maandelijkse factuur betaal je ook voor de vakantieopvang. Aangezien je factuurbedrag door de overheid vergoed wordt, word je ook gecompenseerd voor de vakantie-uren die je nu niet kunt gebruiken.

Ik heb ineens veel minder inkomen, wat moet ik doen?2020-04-20T11:19:16+02:00

Voor ouders/ zelfstandigen waarvan het inkomen de komende weken terugloopt is het advies; geef je inkomenswijzigingen snel door aan de Belastingdienst. Dan wordt je kinderopvangtoeslag verhoogd. De Belastingdienst kan dit binnen een maand regelen.

Krijg ik een vergoeding voor de kosten die ik maak?2020-05-13T17:12:32+02:00

Alle ouders met recht op kinderopvangtoeslag komen in aanmerking voor de vergoeding van de kosten voor de kinderopvang vanaf 16 maart totdat de kinderopvang weer open gaat. Dit geldt ook voor ouders die gebruik maken van de noodopvang. De Rijksoverheid vergoed het verschil tussen de ontvangen toeslag en het wettelijk vastgelegde maximum tarief (€ 8,17 voor kinderdagopvang, € 7,02 voor buitenschoolse opvang). Het deel boven de maximum uurprijs wordt voor de periode tot 28 april door Struin zelf vergoed. Hoe dit gaat, laten we je zo snel mogelijk weten.

Meer weten over hoeveel vergoeding je kan verwachten, wat je er zelf voor moet doen en wanneer je de vergoeding kan verwachten? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Ik krijg een factuur maar kan geen opvang afnemen, moet ik wel betalen?2020-04-20T11:17:38+02:00

Je blijft van ons de maandelijkse factuur ontvangen. Wij vragen je de factuur te betalen zoals je dat altijd doet, maar kunnen ons voorstellen dat hier vragen over zijn. Door de factuur te betalen blijven wij in staat goede opvang te verzorgen, nu en in de toekomst. Voor ouders betekent het doorbetalen dat het recht op kinderopvangtoeslag blijft bestaan en dat de plek in de kinderopvang, wanneer deze weer regulier opengaat, behouden blijft. Pas dus niks aan bij de Belastingdienst voor de kinderopvangtoeslag.

Alle ouders komen in aanmerking voor de vergoeding van de kosten voor de kinderopvang vanaf 16 maart totdat de kinderopvang weer open gaat. Dit geldt ook voor ouders die gebruik maken van de noodopvang. De Rijksoverheid vergoed het verschil tussen de ontvangen toeslag en het wettelijk vastgelegde maximum tarief (€ 8,17 voor kinderdagopvang, € 7,02 voor buitenschoolse opvang). Het deel boven de maximum uurprijs wordt door Struin zelf vergoed. Hoe dit gaat, laten we je zo snel mogelijk weten.

Meer weten over hoeveel vergoeding je kan verwachten, wat je er zelf voor moet doen en wanneer je de vergoeding kan verwachten? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Waar kan ik de mails terugvinden die jullie gestuurd hebben?2020-04-21T14:52:39+02:00

Alle informatie de we je gestuurd hebben, kan je hieronder teruglezen.

2020-04-23T16:56:36+02:00