BSO2023-10-26T16:25:59+02:00

Buitenschoolse opvang in de natuur

9 locaties natuur BSO

De BSO van Struin kent 9 verschillende BSO-afdelingen en biedt opvang aan ruim 800 kinderen in Nijmegen en omgeving. Op drukke dagen halen de afdelingen soms 170 kinderen van school, die allemaal uitwijken naar de verschillende speellocaties. Alle Struin-afdelingen hebben een eigen schuillocatie voor dagen met heel slecht weer.

Iedere afdeling heeft zijn eigen pagina. Hier vind je alle praktische informatie, contactgegevens, ophaalplaatsen, speellocaties etc.

Wil je gebruik maken van Struin bij jou in de buurt? Bekijk hieronder welke afdeling bij jou in de buurt zit.

Afdelingen

Praktische informatie

Naar de fietsdiensten
Naar de tarieven

Kwaliteitszorg

Bij Struin hechten wij veel waarde aan kwaliteit en veiligheid. Om onze kwaliteit te waarborgen, maken we gebruik van een pedagogisch beleidsplan, protocollen en huisregels.  Deze kun je bij ons opvragen. Ook delen wij graag de inspectierapporten van de GGD. Ben je niet tevreden? Via de klachtenregeling gaan wij graag met jou in gesprek om tot de juiste oplossingen te komen. Onze oudercommissie fungeert als klankbord voor ouders en praat mee over het beleid en de dagelijkse gang van zaken op de groep.

Een dag op de BSO

Struin-leiding Weike vertelt over hoe een Struin-dag bij haar verloopt. 

Voorafgaand aan de struindag pak ik altijd crackers en appels uit de garage. Ik kijk op de lijst of er nog bijzonderheden zijn, is een van mijn kinderen jarig? Nee, vandaag niet. Ik controleer of mijn koets het goed doet, dit doe ik iedere dag voordat ik op pad ga. Doen de remmen het? Zijn de banden hard genoeg? Als alles goed is, gaan we met alle struinleidingen naar school om de kinderen op te halen.

Het sap van de berkenboom is niet alleen lekker, het is ook nog goed voor je. In sommige landen wordt het bijvoorbeeld gebruikt als haarwater. 

Bij de school aangekomen ga ik de kleuters uit de klassen halen. Een collega staat in de hal om de kinderen te herinneren om water mee te nemen. Mijn andere collega staat al buiten om de oudere kinderen op te vangen en af te strepen. Ook wijst hij ze toe in welke fiets ze mogen gaan zitten, maar dit weten ze meestal al- de grote kinderen gaan bijna altijd in de groepsfiets. Omdat het vandaag niet gaat regenen en een redelijk warme dag is, hoeven we op school niet onze regenkleding aan te trekken en kunnen we meteen op pad.

Terwijl ik naar de speellocatie fiets… Lees meer

Mijn dochter: altijd achteraan in de groep, ogen op de grond, handen in de aanslag, zakken vol met ‘schatten’. Laatst was haar jas zo zwaar dat ik de zakken heb leeggemaakt. De buit: 1 veertje, 1 schelp, 8 slakkenhuizen (waarvan eentje met een stinkende rest slak er nog in), 5 steentjes, 1 joekel van een steen, 2 dennenappels, 2 slierten serpentine, 1 verfrommeld voetbalplaatje, 1 metalen ringetje, nog wat delen van vaag herkenbare gebruiksvoorwerpen en heel veel gruis. De halve kettingkast die gebruikt werd als hoofd van een hamerhaai paste daar niet meer bij. Ja, mijn dochter is een echte struiner. En als je haar vraagt waarom ze al die dingen verzamelt dan zegt ze: “Het is speelgoed van de reuzenluiaards”.

Mariena, moeder van Rozemarijn (6)

Bij Struin kan je kind

  • ’s Winters kastanjes poffen op een zelf gemaakt vuurtje

  • Vissen vangen met een groot schepnet

  • Bevers zoeken

  • Hutten bouwen en bomen klimmen

  • Onvergetelijke natuurbelevenissen meemaken

  • Bloemboeketten en graskranzen maken

  • Survival parcours afleggen

  • Muizen vangen met een ‘leefval’

  • Kruidenboter maken van voorjaarsplanten

  • Tikkertje en verstoppertje spelen in het bos

  • Muziekinstrumenten maken

  • Tot rust komen in de natuur

  • Vrij spelen in het bos met vriendjes en vriendinnetjes