Kinderdagverblijf2021-03-18T09:08:33+01:00

Kinderdagverblijf in de natuur

Natuurlijke opvang vanaf 2 jaar

Wij vinden het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd in contact te kunnen brengen met de natuur. Dat kan bij ons op een veilige en laagdrempelige manier. Vanuit het Struin-huis kunnen de peuters spelen op het Struin-land en nabijgelegen natuurgebieden bezoeken. Altijd wordt er weer teruggekeerd naar het Struin-huis of Struin-land, waar de kinderen ook hun middagdutje kunnen doen.

Contact

Praktische informatie

We zetten alvast een aantal praktische punten op een rijtje:

  • Het natuur kinderdagverblijf is voor kinderen van 2 tot 4 jaar;
  • We zijn 5 dagen per week geopend;
  • Elke dag spelen we in de natuur;
  • Slapen kan in een lutjepotje of op een bedje;
  • We zijn kleinschalig en persoonlijk;
  • We werken met hoogopgeleide pedagogisch medewerkers
  • En we eten uitsluitend biologisch eten.

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over de wenperiode, de dagindeling, terugfietsdiensten en tarieven.

Meer praktische informatie

Kwaliteitszorg

Bij Struin hechten wij veel waarde aan kwaliteit en veiligheid. Om onze kwaliteit te waarborgen, maken we gebruik van een pedagogisch beleidsplan, procedures en huisregels.  Deze kun je hier allemaal lezen. Ook delen wij graag de inspectierapporten van de GGD.

Ben je niet tevreden? Via de klachtenregeling gaan wij graag met jou in gesprek om tot de juiste oplossingen te komen.

Onze oudercommissie fungeert als klankbord voor ouders en praat mee over het beleid en de dagelijkse gang van zaken op de groep.

Meer over kwaliteit en veiligheid

Een kijkje bij het kinderdagverblijf

Pedagogisch medewerker Thijs geeft ons ‘een kijkje in de keuken’ van het kinderdagverblijf. Hij vertelt over de werkwijze en methode, waarin o.a. Woutertje een belangrijke rol speelt.

Thijs
ThijsPedagogisch medewerker

“Het kaboutertje uit het liedje ‘Woutertje, Woutertje, piepklein kaboutertje,’ heeft een belangrijke rol in de structuur van het kinderdagverblijf,” vertelt Thijs. “De dag start als alle ouders weg zijn en Woutertje wakker wordt. Woutertje vertelt dan over zijn avonturen op het Struin-land. Hiermee wordt het thema van de dag ingeleid.” “Als Woutertje weer gaat slapen,” vertelt Thijs verder, “gaan de kinderen buiten activiteiten doen.” “Daarna, aan het einde van de ochtend, hebben we een fruitmoment. Dan zeggen we bijvoorbeeld tegen de kinderen: “Kom, we gaan weer terug naar Woutertje, vertellen wat we hebben beleefd en dan gaan we ook een appel eten”.

Woutertje sluit goed aan bij de belevingswereld van de leeftijdsgroep van het KDV (2-4 jaar). Hij helpt de kinderen bij het verwerken van indrukwekkende natuurbelevenissen en stimuleert de taalontwikkeling.

“En tijdens dierendag was de opgezette vogel jarig,” vertelt Thijs verder. “De kinderen hebben toen naar de vogel mogen kijken en eraan mogen voelen als ze dat wilden. Buiten hebben we toen met allemaal dingetjes uit de natuur een verjaardagstaart voor de vogel gemaakt.”

Dagindeling

Tussen 07.30 – 09.00 uur
De kinderen worden tussen 8.00 en 9.00 uur gebracht. Als de groep compleet is, starten we de dag met Woutertje. Hij woont op het Struin-land en kan ons vertellen wat hij die nacht heeft meegemaakt.

NB: op dinsdag- en donderdagochtend is er een fietsdienst mogelijk vanuit Lent.

9.30-11.30 uur
We gaan op pad met een Struin-fiets naar een natuurgebied in de buurt of we hebben een natuuractiviteit op ons Struin-land. Onderweg kunnen we van alles vinden: een beverschedel, veren van een vlaamse gaai, vossenpoep, slakken of lieveheersbeestjes. Of we zien een mooie klimboom waar de kinderen oefenen om zelfstandig in te klimmen (en er weer uit).

Om 11.45 uur
We gaan met de kinderen aan tafel om gezamenlijk te lunchen. Ze hebben zelf hun rugzakje, lunch en drinkbeker meegenomen.

12.30 – 13.00 uur
Kinderen die een halve dag komen worden op dit moment van de dag gehaald.

13.00-15.00 uur
Na de lunch is er een moment om te rusten. Sommige kinderen gaan op een bedje een boekje lezen, anderen gaan slapen in een lutjepotje of op een schapenvel op een bedje. De kinderen die niet slapen spelen op een vertrouwde plek op het Struin-land. In en rondom de hutjes worden vaak rollenspellen gespeeld: er worden ijsjes verkocht, busreizen gemaakt, branden geblust en patiënten verzorgd.

15.00 – 17.00 uur
Als alle kinderen wakker en uitgerust zijn, gaan we weer op pad met een Struin-fiets naar een natuurgebied in de buurt of we hebben een natuuractiviteit op ons Struin-land. Soms maken we bramenjam, vangen we kikkers en padden of gaan we stokken dunschillen.

17.00 – 18.30 uur
De kinderen kunnen tussen 17.00 en 18.00 uur worden opgehaald op het Struin-land.

NB: op woensdag- en vrijdagmiddag zijn er verschillende fietsdiensten mogelijk naar Lent, de Hazenkamp en West