KDV | kijkje in het kinderdagverblijf2022-07-20T11:04:33+02:00

Hoe werkt het

Kijkje in het kinderdagverblijf

Woutertje en Naura’tje

Het kaboutertje uit het liedje ‘Woutertje, Woutertje, piepklein kaboutertje’ heeft een belangrijke rol in de structuur van het kinderdagverblijf. De dag start als alle ouders weg zijn en Woutertje en Naura’tje wakker worden. Woutertje en Naura’tje vertellen dan over hun avonturen op het Struin-land. Op deze manier wordt het thema van de dag ingeleid.

Als Woutertje en Naura’tje weer gaan slapen, gaan de kinderen buiten activiteiten doen. Daarna, aan het einde van de ochtend, hebben we een fruitmoment. Dan zeggen we bijvoorbeeld tegen de kinderen: “Kom, we gaan weer terug naar Woutertje en Naura’tje, vertellen wat we hebben beleefd en dan gaan we ook een appel eten”.

Woutertje en Naura’tje sluiten goed aan bij de belevingswereld van de leeftijdsgroep van het KDV (2-4 jaar). Het helpt de kinderen bij het verwerken van indrukwekkende natuurbelevenissen en stimuleert de taalontwikkeling.

Dierendag

Tijdens dierendag was de opgezette vogel jarig. De kinderen hebben toen naar de vogel mogen kijken en eraan mogen voelen als ze dat wilden. Buiten hebben we toen met allemaal dingetjes uit de natuur een verjaardagstaart voor de vogel gemaakt.