Loading...
Wie zijn we2023-10-25T12:13:56+02:00

Ons verhaal

Wij geloven dat kinderen zich het beste ontwikkelen door te spelen in de wildere natuur. We zien dat kinderen hier vrolijk en blij van worden. Wij weten dat spelen in de natuur bijdraagt aan de verbondenheid met de natuur en we zijn ervan overtuigd dat deze verbondenheid bijdraagt aan natuurbehoud.

Onze droom: een duurzame aarde als gezonde leefomgeving voor alle soorten. Ons streven is dan ook onze aarde zo goed mogelijk door te kunnen geven aan volgende generaties.

Zo startte Matthijs de Gruijter in 2007 met Struin. Met een klein groepje en één Struin-fiets ging hij op pad. Het werd een succes. Struin groeide en ontwikkelde zich in 15 jaar tijd tot een natuurpedagogisch centrum voor kinderen met een unieke Struin-natuurpedagogiek. Met een team van 75 deskundige medewerkers, wordt er natuur-kinderopvang geboden aan ruim 800 kinderen in Nijmegen e.o. Vanuit verschillende afdelingen wordt uitgeweken naar diverse natuurgebieden.

Matthijs de Gruijter, oprichter Struin
Matthijs de Gruijter, oprichter Struin

Heerlijk om als ouder je kinderen bij Struin op te halen en onthaald te worden met een frisse blik, rooie blossen, een gulle lach en al hun ‘schatten’ van de dag.

Mieke, Moeder van Goos (8) en Saar (4)

Voor jou zijn we

Struin biedt kinderen een unieke mogelijkheid om spontaan natuur met alle zintuigen en hun hele lichaam te ervaren.  Tijdens een bezoek aan een Struin locatie in Nijmegen heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe speciaal dit is. (…)  Ik hoop dat meer ouders na lezing van dit stukje besluiten om het eens uit te proberen. Er zullen altijd kinderen zijn die het maar niets vinden, maar laat jij jouw kind liefst 2 of 3 dagdelen per week, vroeg genoeg als peuter of kleuter starten, met de nodige degelijke buitenspeelkleding en voorzien van de nodige positieve ondersteuning ook op koude winterdagen, dan heb je een grote kans  dat jouw kind een echt buitenkind wordt. Waarna het je vast een leven lang dankbaar is voor de mooie ervaringen op Struin.”

Prof. dr. Agnes van den Berg, Hoogleraar Natuurbeleving in Groningen

Een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming (MVO)

Goed zijn voor de aarde en goed zijn voor de toekomstige generaties. Dat vinden we belangrijk!
In onze gehele bedrijfsvoering houden wij rekening met het milieu en de gezondheid van de kinderen en onze medewerkers. We eten uitsluitend biologisch en dus onbespoten voedsel. 
Struin gebruikt tweedehands kleding als reservekleding, er zijn gebruikte mappen in ons kantoor en er worden gerecyclede papieren en enveloppen gebruikt. Struin koopt onder andere in bij WAAR (fair trade). De potloden zijn zelfs gerecycled!

Onze keurmerken en labels