Loading...
Wat doen we2021-03-23T10:38:01+01:00

Wat doen we

Struin is een centrum voor natuurpedagogiek voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Onze hoogopgeleide medewerkers hebben een brede natuurkennis die we op allerlei gebieden toepassen: bij onze kinderopvang, maar ook op scholen. We hebben sinds de start van Struin een schat aan kennis opgebouwd over natuureducatie en -pedagogiek.

Denk je dat Struin leuk en leerzaam is voor jouw evenement of presentatie? Mail ons gerust, dan kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen. (info@struin.nl)

Ons aanbod

De natuur als vrije speelleeromgeving

Het appèl van de natuur staat centraal. Waar op een georganiseerde speelplek de inrichting bepaalt hoe er gespeeld wordt, biedt de natuur een vrije speelleeromgeving waarin de invulling van het spel volledig aan de beleving wordt overgelaten. Alles wat de natuur biedt kan worden gebruikt tijdens het spel. Hierbij staat respect voor de natuur voorop. Als het geen educatieve waarde heeft, worden geen takken van bomen getrokken of bloemen geplukt.

Elk seizoen en weertype biedt specifieke speelmogelijkheden

Bestuderen van alles wat groeit en bloeit in de lente. Vissen in de zomer. Hutten bouwen en paddenstoelen zoeken in de herfst. Vuurtje maken in de winter. Spelen op het ijs of sleeën van een heuvel. Schminken en kliederen met modder in de regen. Of spelen in natuurwater en veilige oevers als het warm weer is.

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel

Weersomstandigheden horen bij de leerzame elementen van de natuur. Door ‘barre’ weersomstandigheden te trotseren worden kinderen fitweerbaar en leren ze hun grenzen kennen. Ook bieden de weersomstandigheden verschillende speelmogelijkheden, zoals het bouwen van een hut waarin gescholen kan worden. Of het maken van een kampvuur om warm te kunnen blijven.

Alle Struin-locaties hebben een schuilruimte voor heel slecht weer. De Struin-leiding handelt op basis van de omstandigheden en op wat de kinderen aangeven. Als de Struin-leiding de situatie onacceptabel vindt, dan zal er altijd worden uitgeweken naar een droge verwarmde schuilplek.

Zo blijft een Struin-dag altijd leuk, verantwoord én leerzaam!

Lijkt het je leuk om bij ons te werken? Bekijk de vacatures!