Loading...
Wat doen we2023-10-25T12:31:28+02:00

Wat doen we

Struin is een centrum voor natuurpedagogiek voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Onze deskundige medewerkers hebben een brede natuurkennis die we op allerlei gebieden toepassen: bij onze kinderopvang, maar ook op scholen. We hebben sinds de start van Struin een schat aan kennis opgebouwd over natuureducatie en -pedagogiek.
Denk je dat Struin leuk en leerzaam is voor jouw evenement of presentatie? Mail ons gerust op info@struin.nl, dan kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen.

Ons aanbod

De natuur als vrije speelleeromgeving

Het appel van de natuur staat centraal. Waar in een speeltuin de inrichting bepaalt hoe er gespeeld wordt, biedt de natuur een vrije speelleeromgeving. Hierin kan de invulling van het spel volledig aan de beleving van het kind overgelaten worden. Alles wat de natuur te bieden heeft, kan gebruikt worden tijdens het spel. Hierbij staat respect voor de natuur voorop en kijken we met een educatieve blik naar de natuur.

Elk seizoen en weertype biedt specifieke speelmogelijkheden

Zoals het bestuderen van alles wat groeit en bloeit in de lente, vissen in de zomer, hutten bouwen en paddenstoelen zoeken in de herfst en een vuurtje maken in de winter. Sleeën van een heuvel, schminken en kliederen met modder in de regen of pootje baden in natuurwater als het warm weer is. Per Struin-afdeling ondernemen wij deze activiteiten op verschillende plekken in de natuur.

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel

Weersomstandigheden horen bij de leerzame elementen van de natuur. Door ‘barre’ weersomstandigheden te trotseren worden kinderen fitweerbaar en leren ze hun grenzen kennen. Ook bieden de weersomstandigheden verschillende speelmogelijkheden, zoals het bouwen van een hut waarin gescholen kan worden of het maken van een kampvuur om warm te kunnen blijven.

Alle Struin-locaties hebben een schuilruimte voor heel slecht weer. De Struin-leiding handelt op basis van de omstandigheden en op wat de kinderen aangeven. Vindt de Struin-leiding de situatie onacceptabel? Dan zal er altijd uitgeweken worden naar een droge verwarmde schuilplek. Op deze manier blijft een Struin-dag altijd leukverantwoord én leerzaam!

“Een echte natuurbeleving hoef je niet te onthouden, die kun je je herinneren!”