Natuurparfum maken

Het is lente en de natuur ruikt weer heerlijk! Prachtige bloemen, zacht gras… of wat dacht je van de geur van modder? Probeer al jouw favoriete geuren eens te vangen in een natuurparfum.

Waar: je achtertuin, je straat, …
Wanneer: wanneer je maar wilt.
Wat heb je nodig: een (jam)potje of flesje

Hoe: Volg je neus! Ga op onderzoek uit in je tuin, je straat, het park om de hoek en zoek naar geuren die je lekker vindt ruiken. Iets gevonden? Pluk voorzichtig een beetje en stop het in het potje. Zorg altijd dat je niet de hele bloem plukt, en als ergens maar één bloem van staat, is het ook beter om hem te laten staan. Zo zorgen we ervoor dat de zeldzame bloemen en planten blijven staan, en laten we ook nog wat over voor de insecten. Verzamel bijvoorbeeld wat lavendel, madeliefjes, rozenblaadjes… Nog niet alle bloemen zullen al bloeien, maar als je goed zoekt, is er al genoeg te vinden!

Stop alles in het potje of flesje en doe er er een beetje water bij. Nu goed de dop erop doen, af en toe even schudden en een paar dagen laten staan. Ruik maar eens aan je flesje, het ruikt vast heerlijk naar je favoriete lentegeuren!

2020-04-06T13:05:42+02:00