Opvang in de meivakantie & ouder-kind week

Struin blijft noodopvang
De scholen en kinderopvang blijven langer dicht. Ten minste tot 28 april. Struin blijft de noodopvang verzorgen voor ouders met cruciale beroepen. Heb je opvang nodig en heb je ons nog niet laten weten of en wanneer je kind komt? Laat het ons weten! Neem contact op met de afdeling waar je kind struint.

Horen we niks van je of heb je je kind(eren) afgemeld tot 6 april, dan gaan we er vanuit dat je kind ook afgemeld is tot 28 april. Heb je nu toch opvang nodig? Neem contact op met de afdeling.

Opvang voor kwetsbare kinderen
De richtlijnen voor de doelgroep noodopvang zijn uitgebreid. We mogen nu ook kinderen opvangen die zich in een kwetsbare situatie bevinden en waarvoor opvang nodig of wenselijk is. Het gaat dan om kinderen met een Sociaal Medische Indicatie of kinderen die te maken hebben met spanningen in de thuissituatie.

Denk je dat dit van toepassing is voor jouw kind? Neem dan contact op met regieteam@nijmegen.nl. De gemeente Nijmegen beoordeelt via deze centrale aanmelding of een kind hiervoor in aanmerking komt. 

Opvang in de meivakantie
Er is nog veel onduidelijk over opvang in de meivakantie. Voor het sturen van deze nieuwsbrief hebben we eerst het overleg afgewacht tussen de brancheorganisatie en de minister. Helaas is er na dit gesprek nog steeds geen duidelijkheid. Waarschijnlijk horen we 21 april pas of we reguliere opvang of noodopvang moeten bieden.

Daarom willen we ons alvast voorbereiden op de mogelijkheid dat we in de meivakantie weer regulier open mogen. Heb je opvang nodig in de meivakantie? Vraag dit voor de zekerheid alvast aan via het ouderportaal. De deadline hiervoor hebben we verlengd. Aanmelden kan tot12 april.

Let op: eenmaal goedgekeurde aanvragen kunnen niet meer geannuleerd worden, ook niet als we niet open gaan voor reguliere opvang.

Lees meer over halen en brengen tijdens de vakantie

 

Extra opvang en opvang tijdens weekend- en feestdagen
Heb je een cruciaal beroep en heb je extra opvang nodig op een dag waarop je kind normaal niet struint? Laat het ons weten! We helpen je graag, zodat belangrijke processen door kunnen blijven gaan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Maandag 13 april, maandag 27 april en dinsdag 5 mei zijn nationale feestdagen. Normaal is Struin dan gesloten. Heb je tijdens deze dagen of in het weekend toch opvang nodig i.v.m. werk in een cruciaal beroep (en kun je het echt niet anders regelen), geef dat dan aan ons door, dan kijken wij wat we voor je kunnen doen.

Heb je noodopvang nodig in de nacht? Neem hiervoor contact op met de gemeente.

Lees meer over 24/7 opvang


Ouder-kind week
Nu de maatregelen verlengd zijn en Struin langer gesloten blijft, hebben we de ouder-kind week in een ander jasje gestoken: een digitale ouder-kind maand! De hele maand april geven we je tips om zelf te gaan struinen met je kinderen. Want Struin mist de kinderen enorm, en we blijven graag met jullie in contact!

Via onze website geven we tips om zelf lekker te gaan struinen (www.struin.nl/tips). Ga bijvoorbeeld (digitaal) mee bevers spotten met Olja en Nico, of maak zelf een pijl en boog! Gewoon in je achtertuin of de favoriete Struin-plekjes van je kind. Want spelen in de natuur is goed voor je kind, juist ook in deze tijd!

We vinden het leuk om ook wat van jullie te blijven horen. Daarom hebben we een Facebook evenement gemaakt waarop je een berichtje of foto achter kan laten. Zo inspireren we elkaar en blijven we in contact! Liever mailen? Dat kan ook! Mail naar annemiek@struin.nl.

Ga naar de tips op onze website
Ga naar het Facebook evenement


Compensatie eigen bijdrage factuur
Ook voor de komende maand vragen we je de factuur te betalen zoals je dat gewend bent. Zo zorg je ervoor dat Struin kan blijven bestaan en behoudt je je plek bij de opvang en je recht op kinderopvangtoeslag en compensatie.
De overheid is bezig met het uitwerken van plannen om de kosten die je maakt aan kinderopvang te compenseren. Dit gaan ze doen door de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs te vergoeden. Kinderopvangorganisaties worden geacht het deel dat bóven de maximum uurprijs uitkomt, te vergoeden.
Er wordt nog druk gewerkt aan de uitwerking van deze plannen. We hopen jullie binnenkort meer te kunnen vertellen over hoe je deze compensatie aan kunt vragen.

Lees meer op Rijksoverheid.nl

 

2020-04-09T10:26:56+02:00