Opvang voor kinderen in een kwetsbare situatie & opvang tijdens feest- en weekenddagen

In onze vorige update schreven we dat we nu ook kinderen mogen opvangen die zich in een kwetsbare situatie bevinden en waarvoor opvang nodig of wenselijk is. Dit is nog steeds zo. De gemeente was echter onduidelijk in de communicatie over hoe dit aangevraagd moet worden. Dit stond verkeerd in onze nieuwsbrief.

Hoe kan ik opvang aanvragen voor een kind in een kwetsbare situatie?
Ouders kunnen niet rechtstreeks een aanvraag doen bij de gemeente. Dit gaat via de kinderopvangorganisaties. Wij zorgen voor een doorverwijzing naar de gemeente, waarna de gemeente de aanvraag beoordeelt. De meest recente informatie lees je op de website van de gemeente.

Wat wordt bedoeld met kwetsbare situatie?
Het kan bijvoorbeeld zijn dat de spanningen thuis oplopen doordat het hele gezin nu thuis zit en (een van) je kind(eren) hier niet goed mee om kan gaan. Het kan ook zijn dat je kind gedrags- of sociaalpsychische problemen heeft waardoor het beter kan zijn om een middag te struinen. Of misschien ben je, door bijvoorbeeld psychische- of medische redenen, zelf niet goed in staat om 24/7 voor je kind(eren) te zorgen. Ook dan kan het heel fijn zijn als je kind een middag mag komen struinen.

Loop het allemaal niet zo lekker thuis, vind je het lastig om alle ballen hoog te houden, maar twijfel je of deze opvang ook voor jouw kind(eren) is? Neem contact op met ons kantoor! Wij denken heel graag met je mee.

Opvang tijdens feest- en weekenddagen
Heb je opvang nodig tijdens de feestdagen (Pasen, Koningsdag en mogelijk ook bevrijdingsdag) of tijdens het weekend omdat je moet werken in een cruciaal beroep? Laat het ons weten! Wij vangen graag je kinderen op.

Brief burgemeester
Hoewel we alle kinderen enorm missen en we je kinderen met veel liefde opvangen, moeten we je toch blijven vragen kritisch te kijken naar of je de opvang echt niet zelf kan organiseren. Dit doen we om te voorkomen dat de opvang overvraagd wordt. Lees hiervoor ook de brief die de burgemeester van Nijmegen voor ouders heeft geschreven.

Website Gezin en corona
We willen jullie graag wijzen op de website https://gezinencorona.nl/regio-nijmegen/Om gezinnen in onze regio te ondersteunen, hebben verschillende (jeugd)hulporganisaties deze website gemaakt. Je vindt hier veel tips en inspiratie voor en door ouders om ze door deze Corona-crisis heen te helpen. Ook staat er informatie op de site waar ouders in de regio Nijmegen hulp kunnen vinden. Ouders kunnen zich daarnaast inschrijven voor een speciale nieuwsbrief die om de dag verzonden wordt vanuit de website.

2020-04-08T17:13:23+02:00