Update over meivakantie & compensatieregeling

Dinsdag heeft het Kabinet bekend gemaakt dat vanaf 11 mei het KDV weer volledig en de BSO gedeeltelijk open gaat. De noodopvang en 24/7 noodopvang blijven doorgaan en ook de compensatieregeling voor ouders loopt door.

Meivakantie = alleen noodopvang

De kinderopvang blijft gesloten tot 11 mei. Dit betekent dat we in de meivakantie alleen noodopvang bieden. Heb je je kind aangemeld, maar tot nu toe nog geen gebruik gemaakt van de noodopvang, dan is je kind automatisch afgemeld.

Heb je je niet aangemeld via het ouderportaal, maar wel noodopvang nodig? Neem dan z.s.mcontact op met de afdeling.

We willen jullie nogmaals vragen echt alleen een beroep te doen op de noodopvang als het echt niet anders kan. Het is met dit mooie lente weer verleidelijk om je kind lekker te laten struinen, ook als het niet per se nodig is, maar dat is helaas niet de bedoeling. Gelukkig kunnen de meeste kinderen na de meivakantie weer komen struinen, dus nog even geduld!

Heb je extra opvang aangevraagd op woensdag en vrijdag? Let er dan op dat halen en brengen op het Struin-land is!

Let op: je kind mag nog steeds niet komen met klachten zoals hoesten en verkoudheid.

Lees meer over halen en brengen tijdens de vakantie

 

Feestdagen en weekendopvang

Maandag 27 april en dinsdag 5 mei zijn nationale feestdagen. Normaal is Struin dan gesloten. Heb je tijdens deze dagen of in het weekend toch noodopvang nodig i.v.m. werk in een cruciaal beroep (en kun je het echt niet anders regelen), geef dat dan aan ons door, dan kan je kind bij ons komen struinen.

Heb je noodopvang nodig in de avond of de nacht? Neem hiervoor contact op met de 24/7 noodopvang van de gemeente.

Lees meer over 24/7 opvang

 

Opvang na de meivakantie

Na de meivakantie gaat de BSO weer gedeeltelijk open. Dit betekent dat je kind naar Struin mag op de dagen dat hij/zij naar school gaat. Op de andere dagen mag je kind niet komen.

Er wordt hard gewerkt aan de uitwerking van deze nieuwe maatregel. In de tweede week van de meivakantie hoor je meer over de opvang na de meivakantie. Houd ondertussen de site van de rijksoverheid in de gaten voor de meest actuele informatie.

Het KDV gaat op 11 mei zonder restricties weer open. We gaan er vanuit dat je je kind afmeld als hij/zij niet komt.

Let op: je kind mag nog steeds niet komen met klachten zoals hoesten en verkoudheid.

 

Compensatieregeling

In de maand juni, uiterlijk juli, zal de overheid de vergoeding voor de eigen bijdrage overmaken naar de ouders die de factuur blijven betalen. De overheid vergoedt de kosten tot aan de wettelijke maximum uurprijs. Hier hoef je niks voor te doen.

Onze softwareleverancier KidsAdmin werkt hard aan een rekentool om zo snel en efficiënt mogelijk ons deel van de compensatie aan jullie over te kunnen maken. Het gaat dan om het verschil tussen de wettelijke maximum uurprijs en onze werkelijke uurprijs.

Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag en ontvang je geen subsidie van de gemeente? Dan willen we je vragen deze vragenlijst in te vullen, zodat de brancheorganisaties in kaart kunnen brengen hoe de vergoeding voor jou geregeld kan worden.

2020-04-23T13:22:17+02:00