Hier een receptje voor het maken van brandnetelpesto in de achtertuin. Verrassend lekker en altijd erg stoer om tegen iedereen te zeggen dat jij rauwe brandnetels kunt eten!
Nodig:
- Handschoentjes of een theedoek om de jonge brandneteltoppen te kunnen plukken (dit kan ook met de blote hand met een speciale techniek, maar dat is voor gevorderden).
- Een flink vergiet vol brandneteltoppen (even wassen, zeker met dit droge weer)
- Extra ingrediënten: wat walnoten of pijnboompitjes, een kwart kopje olijfolie, een half teentje knoflook (fijngesneden of geperst) of beter nog wat wilde daslook, eventueel nog wat verse basilicum/oregano (is op zich niet nodig, want brandnetels smaken heel lekker van zichzelf).
- Een vijzel, maar kan ook met een grote platte en een ronde steen (hard gesteente)
Vijzel de noten fijn en zet apart. Vijzel de brandneteltoppen fijn met een scheutje olie en vijzel op het laatst ook evt. de andere kruiden mee. Voeg dan de noten en de knoflook toe. Maak af met wat peper en zout.
Klaar en smullen maar: op een crackertje of op stokbrood of bij de pasta!
Je kunt de pesto best een week bewaren in een bakje in de koelkast (en er steeds van eten!)
Veel plezier!
Groeten Roan