Het is weer musical-tijd

Door Marja

De lente is begonnen en de vogels fluiten de longen uit hun lijf. Wanneer je goed luistert hoor je tussen de vogeldeuntjes ook musicaldeuntjes klinken. Ja, de eind-musical is in aantocht. Kinderen van groep 8 mogen (na twee jaar corona perikelen) weer vrijuit acteren en uit volle borst zingen. Hier hebben ze echt naar uit gekeken. De middelbare school…..ach, dat duurt nog even.

Tussen die musical klanken door groeit ook het besef bij de groep-8 Struiners dat dit hun laatste maanden zijn waarin vrijuit in de natuur kunnen spelen. Als PM’er op de oudste groepen, heb je dan regelmatig reflecterende één-op-één gesprekjes. Grappig genoeg bemerk ik dat zo’n gesprek vaak begint met ‘is er ook Struin als je op de middelbare zit?’. Dat antwoord moet ik ze helaas schuldig blijven. Maar er is natuurlijk het Struin-kamp ‘Oja!’ klinkt het dan hoop vol.

“Is er ook Struin als je op de middelbare zit?”

Al struinend door het groeiende gras hebben we het over de ontberingen die ze hebben doorstaan tijdens hun Struin-tijd. ‘Ja, toen, toen was het echt stom en koud, toen wilde ik nooit meer naar Struin’ zei de jongen die naast me liep. Melancholisch antwoord ik; ‘Maar je hebt volgehouden en nu zwem je als een blije otter door het water en duurt de middag te kort. Je neemt deze ervaringen allemaal mee naar de middelbare. En als het daar even niet lekker loopt, denk je terug aan die regen en kou. Die gingen ook weer over.’ Even is het stil…….dan vraagt hij vertwijfeld; ‘Mag ik dan nog een terug komen? Voor een vakantiedag ofzo?’ ‘Tuurlijk’, antwoord ik, ‘Je mag altijd bellen om een keertje mee te gaan’. In mijn achterhoofd weet ik dat de kans heel klein is dát ze ook daadwerkelijk bellen. Maar als ze een keertje tijd hebben, mogen ze wat mij betreft altijd mee.

En nu op naar de musical, het Struin-kamp en de volgende stappen op de middelbare. Hopelijk met veel mooi weer, gezellig vrienden waarmee ze soms nog eens de boom in klimmen en gezellig de natuur in trekken. Dan weet ik zeker dat die Struiner van ons het goede voorbeeld is over hoe om te gaan met onze prachtige natuur. Hoe trots kan je zijn als PM’er.

2022-05-09T16:12:32+02:00